Médiavadász

A madár az ász

Girl-with-Pinocchio-Nose

Index címlapelemzés

Már sokszor szóltunk róla, hogy a szent tehénként, minden hiteles információ forrásaként tekintett internetes médiumok nemcsak hazugak, hanem valójában unalmasak is. Röviden merüljünk alá ebbe a szánalmas világba, nézzük meg, valójában mit is akarnak eladni nekünk nap mint nap, és így jó esetben (ha még nem történt meg) végleg megundorodhatunk az internet kanálisaitól.

12633227_1511571159145643_1142805652_o.jpg
SZERDA DÉLUTÁN 14:40 INDEX

Főcím: E-szám-mentes jó étvágyat! Nocsak, egy értelmes cikk, gondolhatná az ember. De tévedés. Elolvasva az írást kiderül, hogy nem az élelmiszerek összetevőinek veszélyességéről van szó, hanem pont ellenkezőleg, az „E” jelzésű alapanyagok ártalmatlanságáról. Való igaz, hogy az „E” jelzést bizonyos természetes alapanyagok elé is odabiggyesztik, viszont ennél sokkal fontosabb tény, hogy az olcsó „élelmiszerek” nagy része rákkeltő vegyi hulladékokat tartalmaz, mely tényt az index sunyi mód meg próbál kisebbíteni.

De haladjunk tovább: Bejutott Európába a kisfejűséget okozó zikavírus. Nincs is jobb hír, mint ami félelmet kelt. Indulhat a rettegés! Valójában, amiről szó van, hogy egy darab dán férfinál kimutattak egy vírust, ami a gyanú szerint kisfejűséget okozhat a magzatoknál. Ha Európa fő problémáit listáznánk, valószínűleg a tízezres listára se férne fel. Az Indexen viszont hír, nyilván, hogy a fő problémákról elterelje a figyelmet.

A címoldalon van még valami lényegtelen hír az Uber ügyben, ami a „botrány” csúcsán is erőltetett és jelentéktelen téma volt.

Kicsit lejjebb ótvaros bűz csapja meg az orrunk. Milyen tévét csinál Vajna a TV2-ből? A média a médiáról tudósít. Hírérték zéró. Viszont mivel ez egy lejárató cikk, gyanítható, hogy csúsztatott az RTL egy kis zöldhasút az Index szerkesztőségének. Teljesen érdektelen, értékelhetetlen és kommentálhatatlan. Az igazi hír a TV2-vel kapcsolatban ez kéne, hogy legyen:

„Ismeretlen fiatalok felgyújtották a székházat, Andy Vajna is bent égett.”

TOVÁBBI HÍREK:

Gusztustalan lett az Angry Birds új előzetese – szerintünk az a világ gusztustalan ahol az emberek egész nap a telefonjukat nyomkodják, és a „kultúra csúcsát” jelentő filmipar telefonos játékokról készít filmet.

A TV2 legszívesebben bevarrná Alekosz száját – a TV2 szponzorált bulvárhírét olvashatjuk.

Rekordnegyedév: 2015 végén 5287 milliárd forintot keresett az Apple – ez is bulvárhír, csak épp újgazdag proliknak.

Ha Kobe ad pacsit a győztes kosárért, valamit jól csinálsz – amerikai sztárkultusz Magyarországra való átterjesztésének jeles példája.

Meghalt a színész, akinek 30 éve terjesztették a halálhírét – megint valami ismeretlen amerikai „sztárt” kéne „gyászolni”. Ránézésre emberünk az antropológiai atlasz zsidó szócikkénél található képek valamelyikéből lépett elő.

És ezzel nagyjából végig is pörgettük a kiemelt híreket. Magyarország legolvasottabb internetes „híroldalán” 2016. január 27-én kora délután.

Sokszor elmondtuk már, hogy ezek az oldalak azért vannak, hogy lekössék az emberek figyelmét érdektelen dolgokkal, mert így egyszerűen, kvázi rabszolgaként tarthatóak. A lényeg, hogy elárasszák az embereket fölösleges és lényegtelen információkkal, híreknek álcázott hülyeségekkel, így nem lesz erejük komolyabb dolgokkal foglalkozni. Úgyhogy amíg ezek az oldalak valós látogatottsággal rendelkeznek, ne csodálkozzunk, hogy itt tart az ország.

Facebook Comments

Médiavadász • 2016-01-27


Previous Post

Next Post