Médiavadász

A madár az ász

darwin03

Evolúció kicsiknek, nagyoknak

A legismertebb liberális hírportálok és ismeretterjesztő tévécsatornák alkalmazottainak ki van adva, hogy hetente kétszer-háromszor számoljanak be egy biológiai evolúciót népszerűsítő hírről, elméletről.  Megfigyelhető, hogy folyamatosan előállnak egy új könyvvel, filmmel, animációs videóval, ahol a szőrös afrikai előember évmilliós „fejlődésének” „csodáját” elemzik. Minderre azért van szükség, mert (pszichológiailag bizonyíthatóan)

az embertől mi sem áll távolabb, mint egy primitív ösztönlénnyel való azonosulás.

Az ember természetéből adódóan visszautasítja a tetves csimpánz és a saját szarával gurigázó orángután felegyenesedett változatát, a mindig gyomorforgatóan bunkónak és nem mellesleg hiteltelenül ábrázolt ősembert. Nincs sok visszataszítóbb dolog annál, mint amikor megpróbálják beadagolni az embernek, hogy valójában ez az értelmi sötétség az ő lényege. (Gyermekeknél érdemes megfigyelni, mennyire megfélemlítik őket az evolúciós elmélet tankönyvi illusztrációi – pedig ha igaz lenne, amit a tudósok állítanak, a legnagyobb mértékben azonosulniuk kellene velük.) Nos, ezért szükséges az, hogy unalomig ismételjék a modernitás e szánalmas meséjét.

Noha

az evolúciót soha senkinek nem sikerült bizonyítani

(a környezeti feltételekhez való alkalmazkodás ugyanis nem bizonyíték erre), mára az lett a komolyság mértéke, ha az emberek földsötét, csimbókhajú „elődeik” előtt hódolnak. Az emberektől a médián és az oktatáson keresztül nemcsak azt követelik meg, hogy ismerjék be a tradicionális ember alacsonyrendűségét, de a majomember fejekbe vert képét azok után még tisztelet tárgyává is kívánják tenni. Pedig azt az energiát, amit az ember állítólagos elődeinek osztályzására, és a hiányzó láncszemek bizonygatására irányítanak, valódi tekintélyek bemutatására is fordíthatnák. Az emberek ugyanis nem lándzsahegyező vademberektől, hanem kiváló államférfiaktól szeretnének és tudnának tanulni. Ez persze valakiknek nem érdeke.

Az erőltetettnél erőltetettebb evolúciós értekezések célja, hogy az ember kevesebbnek tartsa magát annál, mint ami. Ez egy globális manipuláció része, és semmi köze a tudományhoz.

A fáról éppen csak leugrott, gagyogó, büdös majom és ennek egyenes ágú leszármazottja nem képes az elnyomás ellen fellázadni.

Igazából semmilyen komoly teljesítményre nem képes. Pontosan ilyen emberekre van szüksége az agymosó gépezetnek. Önbizalomhiányos, hitvány lényekre, akik túl gyávák ahhoz, hogy egy magasabb, isteni eredettel azonosuljanak.

darwin03

Facebook Comments

Médiavadász • 2015-10-16


Previous Post

Next Post