Médiavadász

A madár az ász

A HVG berezelt a Médiavadásztól

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy felkerültünk egy HVG által készített listára. A cikk címe Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit. A lista azoknak az oldalaknak a nevét és elérhetőségét tünteti fel, amelyeket valamilyen okból a „felhasználók átverésére alapozó”, „kamugyanús” cikkeket megosztó oldalnak tartanak. Járjuk körül, mely vádpontoknak felelhet meg a Médiavadász. Valóban olyan weboldal, amelynek „soha nem szabad elhinni semmit”?

Az első állítás szerint

„az ilyen oldalak sajátja, hogy az ott járóktól még egy kattintást kérnek a tartalom megtekintéséhez, de aztán legtöbbször nem mutatják meg az ígért dolgokat, viszont a kattintással mi magunk is megosztjuk a hülyeséget saját facebookos üzenőfalunkon.”

Olvasóink bizonyára tisztában vannak vele, hogy ez a vád egyáltalán nem igaz. Nem kérünk további „kattintásokat”, cikkeink nem osztódnak meg automatikusan a facebookon, és mindig a címben és összefoglaló szövegben elhangzottaknak megfelelő tartalmat teszünk közzé.

hvg_hazug05
A második állítás szerint

„néha tényleg megmutatják a tartalmat, de közben tudtunk nélkül azért spamelnek a falunkra.”

Semmiféle kéretlen tartalommal nem zaklatjuk olvasóinkat. Már csak azért sem, mert elvből elutasítjuk az ilyesmit, és mi sem szeretjük, ha ilyet kapunk.

A harmadik állítás szerint

„cikkeikben jelentős részében teljesen hamis, áltudományos információkat állítanak be igazságként.”

Valójában ez a vád sokkal inkább azokra a modernista-liberális szennyportálokra igaz, amelyekről már rengetegszer írtunk, és amibe éppenséggel a HVG nevű szennylap is beletartozik. Politikai megrendelésre dolgoznak, ebből kifolyólag nagyfokú torzításokkal élnek, és a tényekhez csak akkor tartják magukat, ha az éppenséggel az ő érdekeiket támasztja alá. Mondva csinált tekintélyüket pedig a mérhetetlen pénzbeli támogatásoknak, és nem hitelességüknek köszönhetik.

hvg_hazug04
A hamis információk közlése és a valóban kártékony oldalakkal való összemosás kapcsán egy korábbi interjúban ezt írtuk:

„Nem féltek attól, hogy néhányak szemében egy újabb „összeesküvés oldallá” váltok? Félni nem félünk, de már előre tudjuk, hogy bizonyos befolyásos fórumokon valószínűleg ebbe a skatulyába fognak minket elhelyezni. Ez azért jó nekik, mert még csak nem is kell megsemmisíteniük minket. Ahogy Alan Watt is mondta, egyszerűen összemosnak az UFO-hívőkkel, meg azokkal, akik gyíkemberekről vagy szíriuszi ősmagyarokról vizionálnak. Elkönyvelnek idiótának, és ezzel sok értelmes keresőt eltérítenek tőlünk. Ez egy bevett taktika az információs hadviselésben. Egyébként mi semmi hajmeresztőről nem beszélünk. A szabadkőműves zsidóságról is szándékosan csak ott ejtünk szót, ahol hatásuk és jelenlétük annyira nyilvánvaló, hogy már nem lehet elmenni mellette. Amiről azonban elsősorban beszélünk, az egy olyan tényen alapul, amit rengeteg szerző és kutató megállapított már, nevezetesen azon, hogy a modern világ beteg. Semmi egyebet nem teszünk cikkeinkben, mint ezt a tényt komolyan véve vizsgálódunk.”

Az információközlés felgyorsult világában tényleg nagyon nehéz tájékozódni. A HVG módszere viszont teljesen alkalmatlan a hiteles tartalmak megtalálására. A Médiavadász előnye a többi oldallal szemben éppen az, hogy nemcsak információkat közöl, hanem módszereket ad a hírértelmezéshez, a tájékozódáshoz, a kételkedéshez, a tudatossághoz, az önállósághoz, az éberséghez. Vagyis nem annyira tényeket közöl és fogadtat el, hanem inkább azt mutatja meg, hogyan és milyen alapról kiindulva érdemes viszonyulni az állítólagos tényekhez. Ebben pedig a HVG kivert kutyaként, messze lemaradva kullog oldalunktól.

Facebook Comments
HVGliberálismanipulációmédiaMédiavadászszennyoldal

Médiavadász • 2016-08-03


Previous Post

Next Post